"Hemma - hemma" helg...

Lördag och en "hemma - hemma" helg. Den började riktigt bra igår med att jag träffade min gooa barndomskompis, Vendela, på bussen hem. Vi satt och dillade skvaller hela vägen till Stora Höga. I Jörlanda steg dock en blond prick av som Vevve häslade på. Hon tittade hon konstigt på mig. "Kände du inte igen honom?" Jag svarade "va? vem? han? nej..
Tydligen var den en gammal klasskompis sedan högstadiet. Kände att kanske har varit borta lite för länge... haha.

Efter att jag gjorde bort mig i St.H. nya matbutik fick vi ett ryck och stack in till Stenungsund. Vi lånade böckerna "Spelet och Dumpa honom på Bibblan innan vi tog var sin Chai på Expressohouse, där vi fortsatte vårat skavallersnack. När vi gick till bussen vid halv sju fick vi oss en överraskning! Gissa  om inte om min gooa barndomskompis nr 2 sitter i busskuren. Det roliga var att hon också hade varit på Expressohouse och sett oss, utan att hon vågade tro att det var vi, haha.

Hon hade ett enormt bekymmer som hon frågade oss om råd för. På lördagen, idag, var hon bjuden till en brakfest som bara hålls en gång om året, men samtidigt hade hon möjlighet att jobba. Skulle hon tjäna 800 eller bränna minst 300?? Jag svarade såklart... BRÄNNA 300!!!

Kvällen slutade sedan med att vi alla tre drog in till Gbg för att gå på bio och såg den nya filmen "En shopaholics bekännelser". Vill bara säga att den var grymt bra och ett "måste ses" för alla tjejjor på denna jord!! TACK VÄNNINOR FÖR EN UNDERBART ROLIG KVÄLL!!!  Och Ellen, jag tycker att du ska gå på festen idag ;)

Idag sitter jag vis datron och borde plugga. Det finns alldeles för många borden i världen. Önskar att saker inte vore så jobbiga. Det värsta är att livet  kan vara ännu värre... när det som inte får ske... sker.

Nya favoritlåtar: Flo Rida - Right Round och Milow - Ayo Technology.


En shopaholics Bekännelser



Vad du än gör, ge inte upp! // Cillen

Modevisning på EGO

I onsdags tog jag och Sandra Enarsson oss ett äventyr till Stenungsund och Boutique EGO! Vi hade jättekul på roadtrippen upp och vi kom på att hela HRG - gänget skulle dra på roadtrip i USA någon sommar. Klockren! Vi raggade killar på BK och Sandra lyckades nästan när hon snodde deras penna och tappert skulle lämna tillbaka den. Det var dock ett bottennapp eftersom killen inte var speciellt snygg och hon har ju trots allt redan hittat sin man.

Kvällen började med ett hektiskt sminkade och musikletande. Efter en timme började Vip - kunderna droppa in. Jag skulle gå manekängmodell för deras vårmode i butikens vipkväll. Kvällen börjar bra med två varv, första gången bär jag grått och andra gången oranget. Sista runden blir dock en rolig katastrof. Jag lyckedes få på mig alldeles för stora pumps och förutom att jag snubblade på varenda mattkant så höll jag på att tappa dem stup i kvarten!! Det gällde att hålla leendet på topp och "stövla" vidare. HAHA! Det löste sig iallafall bra, men det var snäppet pinsamt när hela pupliken knäckte sig varje gång jag gick förbi. Det gjorde inte saken bättre av att jag knäckte mig med dem varenda gång.

Efteråt var det trevligt med lite mingel och klädprovande. Jag hittade min studentklänning och fick 30% rabatt. Känns bra att vara klar med det!

Kvällen slutade bra med roadtrippen hem, jag och Sandra var ganska möra bägge två men vi höll ändå fasaden med att dunka "Right Round" genom hela Göteborg.


Tack Sandra och alla andra för en rolig onsdagskväll!!


Grå blus från I -say och Jeans från Perises


Oranget från I - say med baggiejeans




Den avslutande klänningen, utan de hemska pumpsen!!



Bling Blink ;) // Cillen

Me Myself and I

Idag är det en härlig vårdag!! Så som bara vårdagar kan vara och därför sitter jag och Martina på Cylindern med datorerna, typiskt. Men flitiga som vi är, skriver vi engelska uppsatser, som enligt vår lärare ska handla om våra födelsedagar! Inte visste jag att det fanns så mycket att skriva om den 16 april 1990. Tydligen var månen fylld till 59 %... intressant? Nej, men Greta Garbo dog dagen innan jag föddes och Charlie Chaplin föddes den 16 april, 101 år tidigare än mig. Mitt namn Cecilia är latinsk och kommer från ett latinsk ord som betyder blind. Ibland är jag nog både lite blond och blind så det passar nog mig bra. Jag var en levnadsglad krabat som var mycket nyfiken på livet och allt som rörde sig omkring mig. Jag ville vara vaken hela tiden och sov (enligt min mamma) alldeles för lite, men det gör jag fortfarande och jag lever, så speciellt många men kan det inte ha givit mig. Inte vet jag hur jag skall klura ut 700 - 1400 ord på engelska om den 16 april 1990,  men på något vänster får jag väl lösa det! Om jag lyckas kan jag iallafall stryka en av de 6 uppsatserna skall skriva som jag skrev om igår. Jag har också tvättat mina saker i stallet så jag kan stryka det med =)

Elvira var en riktig bråkstake idag, troligen med vårkänslor i hela kroppen, för hon for runt som en studsboll hela tiden! Ibland blir man bara trött... Inte ens Nina visste hur hon skulle lösa det, hon sade bara, ja den är ju en häst för sig den... och så var det med det. Efter dagens lektion har jag fått både öppna, sluta och bakdelsvändningar i bakläxa - Tack Elvira, din nästkommande vecka blir full med hårdträning!

Nu har jag minst 417 ord till att skriva av max 717 ord på engelska i min fina uppsats Me Myself and I. // Cillen


Fler bollar i luften än järn i elden?

Jag har en stor sten som tynger mig, full med allt jag måste göra och har att fixa, telefonsamtal att ringa, folk att skicka viktiga mejl till och hundra (okej, bara 6 st) uppsattser som skall skrivas + två projekt att utföra och ett körkort jag inte börjat på än, flera uppkommande prov som skall skrivas och måste pluggas till, matten som jag skall få tid att räkna, natur som jag måste ta igen för varje lektion jag läser matte eller svenska, en bokrecension på engelska som jag inte har skrivit skall skrivas, plus alla hoppträningar för hoppboken som jag försöker uppdatera varje vecka, en tävling som kommer upp på söndag, manekängvisning i Std nästa vecka och klädprovning inför det på fredag kväll, stalltjänst på lördag, tvätthögar hemma och en i stallet som skall tvättas, pengar skall insamlas för allas presenter, en mobil som inte går att ringa till eller från som måste fixas, en bok skall hämtas ut från Bokia snarast och en tripp till Flügelfärg för att köpa akrylfärg till projektet.... Ja, jag har nog kanske lite mycket på tapeten och jag lovar att jag också har glömt hälften. Jo, jag glömde nämna att jag gymmar också och skall springa 2 -4 ggr i veckan eftersom jag är försökskanin i ett test som en av mina klasskompisar utför som projektarbete. Vill dock nämna att jag tycker det är ett roligt test och anmälde mig frivilligt.

Jag är ledsen att mina gooa läsare skall få höra mina många små bekymmer, men idag behövde jag skriva av mig lite.

Fejkad fasad? eller dags för kris-larm-knappen?



Ibland går tiden för snabbt även om framtiden bara kommer en dag i sänder.
 // Cillen

Tema R

Måndag och regn. Dock en soft dag på PS med endast ett studentmöte på em. Roligast idag var nog när vi fick tillbaka historiaproven och HELA KLASSEN hade skrivit IG!!! HAHA klockren. Undrar om det är klassen som är störd lr provet? Beror på hur men ser det...

Denna veckan verkar lugn utan prov, men med två inlämningsupgifter, svenska och engelska. Hoppas jag lyckas skriva dem... Elvira har gått riktigt bra idag, på tal om ingenting, hon har känts riktigt bra sen jag provade ett nytt bett. Det var jättestor skillnad på fasta ringar och lösa ringar. Ett tips till er som rider på fasta, hästen blir mjukare på lösa! Jag har jobbat på hennes stela högersida i veckor men så bytte jag till lösa ringar (plus att jag fick ett litet träningsips från Nina) och vips så var skillnaden enorm! Härligt när det går frammåt.

I helgen var det 18 fest för CK och Emma! Party på någon bygdegård i Himle med tema R. Det serverades god mat och stämningen var på topp. CK drack lite HB och slockande dock något för tidigt. Emma hoppade runt på dansgolvet hela kvällen i sina KANON - coola sjörövarekläder. Själv var jag Ronja Rövardotter, på order haha, något smutsig... lr ja... jag såg nog inte riktigt klok ut!  Håret tog mig cirka 20 min i morse att borsta ut. Alla var dock väldigt fina under kvällen och bilder går att se på Emmas bilddagbok, EmmaGoransson, 15/3. 

"Skjut inte upp sådant till i morgon, som precis lika gärna kan skjutas upp till i övermorgon!" // Cillen

En seg fredag...

Idag är det fredag, fredagen efter 100 - dagars, så det betyder att det är en seg fredag. Jag hade dock en krävande morgon med morgonfodring 7.45 för alla dessa 56 hästar och eftersom jag inte hade någon cykel hemma så fick jag springa till stallet. 5 km ryggen och man blev ganska trött i bena... Sedan hade vi stalltjänst och prov i matte C. Jag fick en uppenbarelse om att den kursen är svårare än vad jag trodde från början, fast det borde igentligen inte vara någon nyhet vid det här laget... jag kanske bara inte ha velat inse det, men vem vet?
Efter lunch hade jag tänkt att rida och åka hem och lägga mig, men då blev jag upplyst om att jag har kvällsfodringen ikväll klockan 19.00. SEGT! Så nu sitter jag vid datorn och häckar, med aslet fullt med saker som borde göras utan att jag orkar ta i något. Jag har iallafall varit duktig och ridit och tagit hand om min häst, det är iallafall fredag.

100 - dagars började med att det tog mig ett antal telefonsamtal, en hop med tjejjor där hälften redan var på lyret, en kille med sina egna idéer och en dator för att lista ut hur i h*lvete jag skulle få på mig min indiska dräkt som bestod av en kjol, en liten top och en sjal på över 7m * 1m stor som skulle viras på et speciellt sätt runt kroppen. Blev det fel kunde jag ju inte gå! Men med den räddande tösen Stina så lyckades vi tillslut och resultatet blev riktigt bra!

Att nämna också var den roliga "ölbunken" som Martina hade köpt. Tjejjen hade nämligen köpt en ölgrej som man har i en Draghtmaster men någon Draghtmaster det hade ju inte Martina. Så det blev ju mist sagt komiskt när vi med alla krafter försökte få upp den där grejjenmed all öl i. Det slutade med att Martina fick dricka avsladen öl ur en degbunke - men det blir man också full av!

100 - dagars var inte speciellt mycket märkvärdigare än 150 - dagars förutom att det ver tema Jorden Runt istället för Filmgalan, men det var ändå kul att gå. Martina tog nog priset som norman med sin fina mössa och norska dialekt - Deee ä' CcchääämPeee fiiinT!!

Bilder kommer nog upp snarast på både facebook, bilddagboken och studentmingel.se

Alkohol, Alkohool - som som bara tjejjer tåål!! // Cillen

Tisdag.. 93 d till studenten, 71 d till Turkiet, 37 till min födelsedag, 101 till Lysekil!

Idag är det tisdag och vi har haft hoppträning. Elvira gick ganska bra, det kan bli mycket bättre men det var ändå godkänt för andra hoppträningen sedan vilan. Anneli tyckte iallafall att vi klarade övningen bra och jag fick startsignal för tävlingen om två veckor. Det var mitt mål, så jag är nöjd.

Jag känner mig lite trött idag efter en fullpackad helg. Fredagen började med en filmkväll hos Martina tillsammans med Sandra, stalltjänst med gänget på lördagen. Helt okej lördag eftersom alla hade fart under galoscherna. Sandrorna drog med mig ut på fest på kvällen, Martina hängde på och det blev riktigt trevligt. Vi fick oss en liten överraskning när I kom och joinade festen, men det var bara roligt.
Söndagen var dock rena mardrömmen, inte för att jag var bakis, som jag antar att alla skulle tro, utan för att den började med snöstorm och övergick senare till konstant regnväder med hårda vindar. Hästarna var helt tokiga att ta in både vid lunch och på eftermiddagen. Den sista personen kom indroppande vid halv tio och HRG stallet tog halva dagen, för ettorna roade sig med att sortera greparna efter färger och rensa råttor. Det slutade med en energikrävande diskussion innan frukosten vid tjugo i elva. Kvällsfodringen hade inte heller gått rätt till kvällen innan och vi hade merjobb under morgonen, bla med en lös häst och icke gjorda höpåsar. Em mockningen gjordes inte heller under den ordningen som man gör logiskt sett och det såg ut som f*n när det var "klart". Musten gick ur mig och CK undrade varför jag såg ut som om jag hade tappat smöret och sålt pengarna. Ja, man kan ju undra... ettor.

Måndagen var dock mycket trevlig med lite sovmorgon till tjugo över nio och en härlig cykeltur till stallet. Solen sken och  vindarna blåste frisk. Våren började visa sin närvaro. Efter ridningen drog jag hem till Martina och vi var mycket seriösa med pluggandet inför svenska debatten på måndag. Vi lyckades iallafall få skrivit några argument och en inledning!
Kvällen avslutades men barnkalas hos Ms Lundblad som fyllde 20 år. Vi hade fiskedamm, sätta svansen på grisen, singstarturnering och så åt vi min a la student marängtårta. Tack för en lyckad kväll Sandra!

Ridtjejjorna på 20 - årskalas!!!




Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. // Cillen

Sommarplaner med Ridtjejjorna!

Idag känns det som dagarna tagit ett steg i rätt riktning - mot sommaren! Solen sken och det var faktiskt lite milt ute för en gångs skull, det var också vårdagsjämning idag. Elvira gick riktigt bra idag och Winnie skötte sig fint. Sandra passade på att filma Winnie lite och jag hoppas att det blev bra =)

Igår fick jag kläderna inför 100 - dagars, fick ringa mamma och förbereda henne på att hon troligen måste ge mig en bruksanvisning på hur jag ska klä på mig dem, det är ju bara massa sjalar! Hundradagars ska bli kul, hoppas bara att de som bangat ångrar sig och hänger på, så vi blir lite fler! Vi firar ju trots allt hundra dagar kvar till studenten.

Nu är det iallafall vår, det betyder att jag snart fyller nitton - härreguu vad gammal jag blir! Usch nu vill jag inte bli äldre. Men sen betyder det också att det snart är SOMMAR och sommaren har redan stora planer... Vi börjar med att dra två veckor till turkiet för att festa och fixa brännan, sedan är det balen och STUDENTEN. Sedan är det midsommarfest i Lysekil!! Ska bli så roligt ;) När vi ligger bakis dagarna efter skall seglarveckan planeras... hihihiii, min terrorvecka^^
Det finns inget härligare att göra på sommaren än att segla och inget roligare än att festa och inget sjukare än att vara med vännerna och inget mer så perfekt tillfälle att ragga killar, så då slår vi ihop allting och drar med vännerna ut och seglar i sommarvärmen för att festa och ragga killar!!! Haha, bara ett litet problem...... ingen kan segla... förutom jag. Undrar vem som står ut längst och vem som ger upp först? vilka som bangar och vilka som antar utmaningen? Hihi, Skepp o hoj landkrabbor, snart bär det av =P 
En mycket god vän nämde en något tänkvärd kommentar häromdagen "Cillen, du vet att du ger dig in i värsta självmordsförsöket?" Jag svarade "Haha, javisst låter det kul, du skall väl med?

Jag skall trimma min crew så vi kan ställa upp i Tjörn Runt -09. Sjörövarskepp föröver! Vad sysslar dom me??


TJ 2007, härligt år med vind i seglen...


TJ 2009 med ridtjejjorna/landkrabborna?? Vacker syn.... Vind i seglen?



För alla som undrar... jag bara dillar.

Vinden är din vän, inte din fiende. // Cillen

RSS 2.0