Holland - like a place! amazing....

Det har gått över fyra veckor sen senaste inlägget och detta beror på att jag inte har haft tillgång till internet under min vistelse i Holland. just precis, det var ju det... HOLLAND! Jag måste börja med att jag är så enorm glad att Desirée övertalade mig att åka. Det har verkligen varit en resa som har gett mig lärdom, erfarenheter, ett sjukhusbesök,  upplevelser, engelska träning, motgångar och framsteg, men framförallt ett helt nytt sätt att se på ridsporten.

När jag kom till unghästtävlingarna med Bianca och Albertine första helgen höll jag på att trilla baklänges. Till att börja med hade vi nio hästar i lasbilen med släp. Men Bianca skulle rida elva hästar så de andra två kom med en annan lastbil. Hon gjorde under dagen sexton starter.. puh! Tävlingsplatsten var inte speciellt stor men dock desto mer exklusiv. På bilparkeringen stod det två Lamborghini sportbilar och en Ferrari, bara sådär. Transportparkeringen bestod inte av en enda transport utan stora lastbilstruckar i alla färger med sponsordekaler och namn. Alla hästar tillhörande ett team hade likadana täcken och groomerserna identiska jackor. Arenan bestod av en enda stor manege där framhoppning låg alldeles intill banan och underlaget såg ut att komma från en strand på franska rivieran. Golvet runt hela arenan bestod av svart marmor och toaletterna hade guldhantag och handfat i polerad sten. Resturangen med utsikt över banan hade VIP avdelning och trerätters menyer. Ja, ni börjar fatta vinkeln. Jag var helt klart imponerad. Vackra Flyinge - släng dig i väggen.

Själva min praktik gjorde jag på en gård i Heeze en bit utanför Eindhoven. Gården var kolosalt stor och bestod av flera områden. Den hade två stora grindar för att komma in, en grön på tre - fyra meter och en eldriven svart. Hela gårdsplanen och alla vägar var lagd med röd sten omgivet av gräsparker och gröna hagar. En liten, växande trädallé var på väg upp längs infarten. Det var väldigt fint med andra ord. Området för tävlings - och försäljningshästarna hade ett helt nybyggd stall med 30 boxplatser och manege. Stallet hade sex stycken uppbindningar, två spolspiltor, en egen uppställning för klippning av hästarna, sadelkammare i två våningar, fräscht kök, tvättrum, stor, exklusiv salong för kunder och tre toaletter. En tolett för damer, en för herrar och en gästtoalett för kunder.
Utanför låg det gamla stallet med 20 boxar och en lägenhet. Framför stallarna låg skrittmaskinen, paddocken för longering och den stora ridpaddocken med hinderbanan. Underlaget var precis som på tävlingsplaten - benvitt.

Bara två av flera helt otoliga platser. Har ännu inte nämt några av de coola manegerna. De är inte som en vanlig manege i Sverige, utan en "Maneeschee" i Holland är en hel anläggning. Men ´jag börjar få ont om tid, min Elvira väntar i stallet och jag har ännu mycket att skriva så jag avrundar och lovar att fortsätta i nästa inlägg.

Winner, winner - Chicken dinner, Las Vegas nästa // Cillen



RSS 2.0