The Start

Dags att lägga korten på bordet.
.
Det här hörsten har gått ut på en sak: ställa in kompassen på det första steget i karriären. Det började redan i somras då jag fort föll för idéen att studera utomlands, eller snarare gick tillbaka till idéen att studera utomlands. Den idéen fick jag redan ett och ett halv år tidigare då jag också var på mitt första möte med en studierådgivare på CIS. Planerna lades dock på hyllan eftersom de lockade mer än vad jag egentligen var mogen för.
.
När tanken kom tillbaka i somras var det, i grunden, idéen att åka till ett engelsktalande land och lära mig språket, samtidigt som jag läste några fristående kurser, alternativt i bild. Destinationen var enkel: USA. Vart jag ville i USA var svårare och vilken utbildning var ännu svårare. Hur länge var aldrig bestämt. Efter min första research och ett avslag från Studin, åkte jag ner till IBS till en studierådgivare. Jag ville testa en ny förmedlare. Till min besvikelse hade hon inte mycket koll och var mer entusiastisk över mig som "kund" än över min personlighet och vad jag sökte. Hon gav mig ändå några intressanta alternativ men lämnade alldeles för många frågetecken för att fånga ett långvarigt intresse.
.
Jag hade idéer från allt möjligt i bild, till dans, ekonomi, marknadsföring, kreativ skrivkonst och hästkurser. I samma veva gick planen att läsa ett år över till intresset för en hel bachelor. Till slut satte mamma ner foten. Hon sa att antingen fick jag komma på något seriöst eller så kunde jag läsa mina kurser hemma. Hon hade rätt, jag förstod inte allvaret i vad jag höll på med och visste inte vad jag egentligen sökte.
.
En tid av djupt funderande kom. Jag slutade söka i djungeln av utbildningar i hopp om att jag skulle trilla på den som var min. Det fungerar inte så. Jag gick i stället in i mig själv. Vad ville jag, vad är jag bra på och vem är jag.
Gaby i Holland sa en klok sak till mig en gång som jag lade på minnet. Hon sa, att det är ändå den med talangen som vinner klassen, efter att jag hade sagt att man kan nå hur långt som helst med vilja och hårt slit. Hon har troligen rätt. Så är det inom allt. Du vinner när du ligger steget före, talang är en känsla för hur det ska vara, framgång handlar om nytänkande. Med det i åtanke, funderade jag på vad hade för talanger. Jag är duktigt på att bild, jag är duktig på text, jag vill vara kreativ och jag vill ha det kopplat till företag. Men vips så trillade poletten ner. Jag hade i min research stött på orden Copywriter och Art director. Det är två personer som samarbetar i formgivning av reklam. Jag hade intresse inom båda yrkena och funderade på om det gick att konkurrera genom att kunna båda? Med det i åtanke bokade jag ett nytt möte hos en studierådgivare i Göteborg. Denna gången tillbaka till CIS.
.
Jag hamnade rätt. Personen hade bra kunskap och visste precis hur det gick till med studier i USA. Han läste av min personlighet och lyssnade till vad jag sökte. Vi pratade om olika skolar och jag fick se en katalog från Hawai'i Pacific University på väggen. Jag frågade om den skolan och han tog ner katalogen. "Jag vet inte varför jag inte tänkte på Hawaii med en gång" sa han och öppnade katalogen, "jag vet precis vilken utbildning som skulle passa dig, har du hört talas om Advertising?"
På den vägen bar det. Efter en sista research hemma, två besök på olika mässor, ett nytt möte och en månad lång jämförelse med andra skolor, var Hawai'i det till synes bästa alternativet, de hade dessutom en kreativ linje på programmet. När mitt beslut var taget, angående skola och utbildning, började den riktiga processen.
Du kommer kunna följa mina förberedelser i höst och min resa efter jul på en ny blogg.
.

Du vet aldrig vad livet har att erbjuda men du kan forma din egen vardag.



Tänkvärt



"Låt inte världen omkring dig hindra dig från att upptäcka den."




Tack Vendela för en underbar dag i Göteborg!


RSS 2.0