The Endless Summer

Igar gick jag en kvallspromenad till beachen och tog ett dopp i solnedgangen. Jag fragande en ensam tjej pa beachen om hon ville vakta mina saker. Hon var fran Florida, som i mina oron inte later helt fel, men anda var hon fascinerad over Hawaii.

Det finns ett stalle pa jorden dar graderna bara varierar mellan 20 och 30 plus. Dar solen gar upp klockan sju varje morgon och gar ner klockan sju varje kvall. Dar det sallan regnar eller ar mulet, da endast tillfalligt under dagen. Dar vattnet har samma temperatur aret om. Dar stress ar sallsynt, det kallas "The hawaiian time". Dar avokados kan kopas nyplockad aret om. Dar notter finns i varje affar. Dar cocos eller macadamia ar en sjalvklar ingrediens i allt utom vatten. Dar palmerna vaxer mellan skyskraporna och stranden alltid ar inom rackhall. Dar stamningen ar "chill out and hang loose". Dar du kan traffa manniskor fran hela varlden med hundratals olika kulturer att lara fran.

Tjejen fran Florida beskrev Hawaii som "The endless summer". Det det ar darfor manga soker sig till Hawaii. Kulturmotet som uppstar pa Hawaii gor sommaren har intressant. Det ar ingen annan arstid an sommar har och dagarna gar likandant forbi, men det ar strommen av resenarerna fran jordens alla horn, som gor varje dag pa Hawaii unik.



"Aloha and welcome to Hawaii"



Rapport från Hawaii!

Jag börjar förstå att jag är på Hawaii. Men jag fattar inte att jag ska stanna i fyra år! Det känns inte i kroppen än. Det syns inte heller för jag är blek, går fel väg hela tiden, klär mig fel och beter mig svenskt. Jag har garanterat en banan på huvudet vart jag än går!

Igår var jag och checkade in på skolan. Vi fick lite information och träffade andra internationella studenter. Jag lyckades också registrera mig så jag kunde välja min första kurs. Det blir Digital Literacy in a Global Society. Fråga mig inte vad det innebär men det låter spännande. Den läster jag mellan halv nio och halv tio varje mån, ons och fre. Sedan fick jag äntligen mitt HPU ID-kort och ett buss-klistermärke så jag åker med ID-kortet i lokaltrafiken. Det var mitt första steg till att bli en "Local". Nu är det bara brännan och surfbrädan som saknas. ;)


Spelpjäsen spelas i det spelande spelet.
// Cillen


ALOHA!

HAWAII!

Äntligen. Det känns fortfarande så overkligt. Men spännande. Flygen ner har gått jättebra och vi hann klämma 3 filmer under resan till LA. Två timmar på varje flygplats var däremot varit alldeles för lite tid. Jag fick tillåtelse att gå före i flertalet köer för att hinna i tid. Men hann gjorde jag tills sist.

Honolulu verkar coolt. Det ska bli spännande att se vad jag får för intryck i dagsljuset imorgon. Hotellet känns som en fullträff. Vi fick ett uppgraderat rum med balkong på en gång. Det finns både spa och ett litet gym. Ungefär 90% av de som jag har mött på hotellet är ungdomar. Det är fräscht och har en liten surfkänsla i inredningen. Dags att prova sängen!


Chill out! // Cillen

RSS 2.0