Världen - jag kastar mig ut i dina armar - Ta emot mig!

Hösten är här och det är dags att ta nya tag. Medan jag njuter av de sista sommardagarna våndas jag över höstens utmaningar. Jag har varit ledig och tagit mycket egen tid under sommaren. Jag har låtit sommaren vara en brygga mellan två kapitel. Nu är det bara några få plankor kvar av bryggan och jag måste komma på vad jag vill starta nästa kapitel med. Något säger mig att det kapitlet inte kommer vara speciellt långt, men det kommer innehålla viktiga beslut för resten av mitt liv. Hur ska jag nu prioritera? Hur ska jag tänka? Vad är viktigt och vad är viktigt för mig? Vad brinner jag för? Vad är jag bra på? Vem är jag? Vad borde jag göra? Vad borde jag inte göra? Hur ska jag göra? Är det värt det?

Pappas ord: Man måste våga ta en risk för att vinna en chans.

Jag kommer riskera. Jag kommer chansa. Frågan är var? Jag kommer upptäcka. Jag kommer lära. Frågan är vad? Jag kommer ha alternativ. Jag kommer ha möjligheter. Frågan är vilka?


Jag anser att man påverkar sin egen framtid. Många gånger omedvetet. Men du påverkar den för varje steg du tar, för varje beslut du tar, för varje tanke du tänker och för varje ord du säger. Det är det som gör dig till den du är och det styr dig och dina medmänniskors vägar. För vi påverkar även varandra i våra handlingar, både positivt och negativt. Tänk på vem du är.

Är det något i ditt liv du inte trivs med? Gör något åt det! Kan du inte? Klart du kan, men är du beredd att ta konsekvenserna? Om inte, finn dig i det, för då det är ett val och inte ett öde.


Jag står inför stora val och det känns viktigt att det blir rätt. Det är bara så svårt att veta det i förhand. Men jag hoppas att det faller på plats när gäller. Om det blir fel - ja då får ja väl göra något åt det!



Världen - jag kastar mig ut i dina armar - Ta emot mig!

RSS 2.0