Envisa Adventsljustakar

Regn, regn och regn men inte nog med det så blev jag attackerad av en full insattsstyrka från himmelen som pepprade mig med hagel imorse när jag cyklade till skolan. Det haglade nästan oavbrutet i tio minuter och den värsta attacken kom precis innan jag var framme. De haglade exakt de tio minuterna som det tar för mig att ta mig till skolan - varför är det alltid så?

Jag har inte haft något speciellt mycket flyt det senaste dygnet. Igår skulle jag vara duktig att sätt upp adventljustaken och hänga upp min julstjärna i fönstret. Självklart så lyser INTE adventljustaken. Eftersom den inte ville lysa förra året heller när jag satte upp den så hade jag kvar ett par små adventsljusstaksglödlampor i förrådet. Perfekt, tänkte jag och började skruva på lamporna som inte ville lysa. När jag hade provat hela ljustaken och den fortfarande inte lös blev jag bekymrad. Jag tänkte att den lampan jag provade med kanske var trasig så jag tog en ny ifrån förpackningen. Efter att ha provat alla glödlamporna igen och ljustaken fortfarande vägrade att lysa blev jag irriterad och insåg att det troligen var två lampor som var trasiga - minst. hur skulle jag då lösa problemet? Jag skruvade av alla sju lamporna, tog de tre från förpackningen och lade alla i soffan. sen undersökte jag noga alla lamporna en efter en i ljuset för att bedömma vilka som var trasiga och inte. Jättesmart tyckte jag och kom fram till att tre stycken lampor var trasiga och sju var hela. Jag satte i de sju hela och tänkte att nu måste min fina adventsljustake lysa - men ack så fel jag hade. Den stog fortfarande och trotsade i fönstret. Jag gav upp och insåg att segern fick gå till ljusstaken. ICA nästa för att köpa nya lampor - jag tänker inte ge mig riktigt än...

Jag glädjer mig iallafall åt att min fina julstjärna lyser i fönstret och att jag har pepparkakor på bordet. Glöm inte chilla i vintermörkret och missa inte adventskalendern på ettan. 

Det är danföredanföredanföredanföredan... // Cillen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0